Wie ben ik

Tineke Gommans

Tineke Gommans

Leuk dat je op mijn website kijkt. Ik stel me graag aan je voor. Ik ben getrouwd met Twan en samen hebben wij  3 volwassen kinderen, die wij met veel
liefde opgevoed hebben en ondertussen ook een prachtige kleinzoon.

Een van mijn grote passies is yoga, dat ontdekte ik toen ik 32 jaar was en mijn eerste yogales volgde. Ik hield als kind van dansen en ook van toneelspelen, het met mijn lichaam iets uitdrukken en ruimte ervaren.

De yoga was daar later een antwoord op, met aandacht in het hier en nu in het lichaam aanwezig kunnen zijn. De adem als schakel tussen het denken en het lichaam leren kennen en zachtheid en kracht samen laten komen. 

In 1996 ben ik een klassieke yogaopleiding bij Saswitha in Bilthoven gaan volgen. En ben ik ook les gaan geven in hathayoga en zwangerschapyoga en later kwam daar poweryoga bij, na de opleiding bij het Dasra centrum.

Ik bleef bijscholingen volgen bij verschillende opleidingen en werd lid van de vereniging yogadocenten Nederland.

De opkomst van yin yoga wekte mijn interesse, de mooie verbinding die gelegd werd van de India’s theorie van chakra’s en nadi’s naar de Chinese gezondheidsleer met zijn meridianen en de directe koppeling naar de organen vond ik heel interessant. Ik ben een opleiding yin yoga bij Stillnessinyoga gestart in 2017 en rondde in 2020 mijn 3e leerjaar af, waarin ik geleerd heb om mensen met klachten vanuit de yin yoga te coachen en begeleiden.

Om mijzelf nog dieper te scholen in de bijdrage die yoga kan leveren aan onze optimale gezondheid ben ik een opleiding restorative yoga gaan volgen bij Arhanta yoga Ashrams.

Naast het geven van yogalessen werkte ik als verpleegkundige en later als leidinggevende in de gezondheidszorg. Ik heb verschillende
Managementopleidingen gedaan en coachopleidingen.

Op dit moment geef ik live verschillende yogalessen in Amersfoort en Soest.

En live online lessen op aanvraag.

Ook coach ik mensen en gebruik daar vaak yoga bij en geef daarnaast individuele yogalessen.

Door het jaar heen verzorg ik vaak samen met anderen workshops van een dagdeel, of een hele dag en retreats van een paar dagen tot een week in Nederland en Europa.
Yoga is the journey of the self, through the self, to the self”  

The Bhagavad Gita

Scroll naar boven